Valmentajat

Yleisesittely valmentajista 

Lauri Nuorteva, nuorisopäällikkö

2017 syyskuun alussa aloitin nuorisopäällikkönä Drivessä, ja työni keskittyy tältä osin pääasiassa lasten- ja nuorten harraste toiminnan valmentamiseen ja kehittämiseen. Näiden lisäksi valmennan kilparyhmiä ja aikuisryhmiä.

Olen aloittanut sulkapallourani Drivessä vuonna 1994, n. 5-vuotiaana Ruskeasuon hallissa sunnuntain iltavuorolla. Pelaan edelleen aktiivisesti valioluokassa kisoja Suomen tasolla ja satunnaisesti myös kansainvälisissä kisoissa. Olen välillä edustanut myös muita seuroja ja osallistunut eri seurojen harjoituksissa pääkaupunkiseudulla vuosien aikana. Sulkapallon lisäksi olen toiminut aktiivisesti musiikin, kulttuurin ja partion parissa. Valmentaminen on päätoimeni ja olen suorittanut Liikunnan ammattitutkinnon Kisakallion urheiluopistossa. Lisäksi olen suorittanut lukuisia lajikoulutuksia, sekä kotimaisia että kansainvälisiä. Lisäksi olen opiskellut kulttuurituotantoa ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä oma keskittyminen on pääasiassa valmennuspuolella, mutta tarkoituksena on palailla vielä aktiivisemmin kilpakenttien puolelle lähitulevaisuudessa.

lauri.nuorteva@gmail.com, 050-330 4271

Roope Rissanen

Olen kuulunut seuran aktiivipelaajiin kymmenisen vuotta. Oma polkuni valmentajaksi alkoi 2011, jolloin kävin ensimmäisen valmentajakoulutukseni. Tämän jälkeen kouluttauduin Liikunnanohjaajaksi Vierumäen ammattikorkeakoulussa ja nykyään toimin täysipäiväisesti liikunnan parissa.

Valmentajana pyrin antamaan riittävän tarkkaa ohjausta, mutta mielelläni kuuntelen myös pelaajien ehdotuksia treeneihin liittyen. Itsenäinen oivaltaminen on iso osa omaa oppimistani ja pyrin harjoituksissa myös tarjoamaan pelaajilleni tämän mahdollisuuden. Näen tärkeimpinä arvoina harjoittelussa hyvän fiiliksen ja pienen hassuttelun. Harjoittelu saa olla kovaa, mutta ei liian totista! Pieni pilke silmäkulmassa saadaan harrastuksesta hauskaa ja haastavaa.Teen töitä valmennuksen lisäksi yksilövalmennuksen saralla (personal training ja fysiikkavalmennus).

Kun töiltäni suinkin ehdin, pyrin lähtemään luonnon rauhaan vaeltamaan tai harrastamaan muuta liikuntaa kavereideni kanssa.

rissanen.roope@gmail.com

Joonas Lepistö

Olen Joonas Lepistö ja sulkapallon aloitin Drivessä vuonna -87. Oma peliura päättyi vuosituhannen alkupuolella, mutta viimeiset noin 10 vuotta olen voinut ylpeänä kutsua itseäni päätoimiseksi sulkapallovalmentajaksi. Oma valmentajaura alkoi useamman sattuman kautta: menin "vahingossa" opiskelmaan liikuntaneuvojaksi Varalan urheiluopistoon ja vajaa pari vuotta myöhemmin löysin itseni tekemässä työharjoittelua Pajulahdessa Sulkapalloliiton maajoukkueleirillä.Tällä hetkellä valmennan Driven lisäksi kahdessa muussa seurassa. Usean vuoden ajan toimin myös vastuuvalmentajana eri ikäluokkien maajoukkueissa, mutta esikoisen synnyttyä keväällä 2015 oli aika olla enemmän kotona ja keskittyä pelkästään seuratyöhön. Työviikkoni pitää sisällään niin vasta-alkajia, kuin aikuisten maajoukkueurheilijoitakin. Ja kaikkea siltä väliltä. Jokaisessa uravaiheessa on omat hyvät puolensa, mutta yleisesti otten parasta työssäni on saada opettaa ja innostaa pelaajia kehittymään rakkaan lajin parissa.Valmentajana pyrin kehittymään ja uudistumaan jatkuvasti. Seuraava tavoite on lähteä opiskelemaan valmentajan ammattitutkintoa, mikä on seuraava askel sulkapalloliiton valmentajakoulutuksen korkeimmasta tasosta (3-taso).Vapaa-aikani kuluu hyvin pitkälti kahden tyttären ja kolmen koiran merkeissä.

lepistomj@gmail.com, 0500-285982

Jyri Aalto

Olen Jyri Aalto ja aloitin sulkapallon pelaamisen Sulkapalloseura Drive:ssa n. 40 vuotta sitten. Kotihallini, tuolloin 8 – vuotiaana, oli Ruskeasuon palloiluhalli. Siitä lähtien olen kilpaillut aktiivisesti rakkaassa lajissa niin Suomessa kuin ympäri maailmaa.  Suomea edustin v. 2000 Sydneyn olympialaisissa. Nykyään pelaan edelleen ikämiesluokissa yhtä tosissaan, mutta pieni virne suupielessä. Kaksinpelissä olen yli 45-vuotiaiden Euroopan mestari (v. 2016).

Valmennustöitä olen tehnyt yli 15  vuoden ajan niin maajoukkueessa kuin Drivessä seuratasolla vasta-alkajista  aikuisiin. Valmennuskoulutuksia olen käynyt pääasiallisesti ulkomailla. Tällä hetkellä valmennan alle 13-vuotiaiden liittoryhmää ja seuran junioripelaajia. Vahvuuteni valmennuksessa on pitkäaikainen kokemus lajin eri tasoilta ja erilaisten pelaajapersoonien ymmärrys.

Siviiliammatiltani olen lääkäri ja toimin mm.  Mehiläisen liikuntaklinikassa. Olen sulkapallomaajoukkueen lääkäri ja Sulkapalloliiton antidoping toimikunnan puheenjohtaja.Sulkapallo on monipuolinen liikuntalaji niin tytöille kuin pojille iästä riippumatta.Tervetuloa mukaan mahtavaan seuraamme!

jyri.aalto@mehilainen.fi, 0500-459 801

Kari Suomalainen

 -

Joona Manner

Sulkapalloharrastukseni alkoi, kun 28-vuotiaana lähdin nuoruuden innolla juoksemaan portaita ylös kohti silloisen asuintaloni viidennen kerroksen asuntoa ja puolessa välissä aloin puuskuttaa kuntoni loppuessa tyystin. Päätin tehdä asialle jotain ja tutkittuani aikani eri urheilulajeja, etsien raskainta lajia suhteessa kentällä käytettyyn harjoitusaikaan, päädyin valitsemaan nimenomaan sulkapallon. Pelasin aluksi sulkapalloa kavereideni kanssa, mutta heistä ei irronnut riittävän säännöllistä peliseuraa ja siksi liityin Sulkapalloseura Driveen. Pelasin aluksi 12 tuntia viikossa useita vuosia, mutta määrä on vanhemmiten laskenut 3-4 tuntiin viikossa. Nuorempana valmensin junioriryhmiä, mutta nykyisin vedän vain aikuisten tehoryhmää 2 kertaa viikossa Talihallissa. Ryhmä on tarkoitettu edistyneemmille kisatasoisille aikuisharrastajille. Toimin myös yli 20 vuotta Driven hallituksessa varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Siviiliammatiltani olen teollinen muotoilija, erityisalueenani tuotekehitys ja käyttöliittymät. Harrastan sulkapallon lisäksi myös sähköskoottereita (2010-), elokuvia ja uusien tuotteiden kehittelyä.